Sanna Kallur. Foto: Ulf Palm/TT.
Sanna Kallur. Foto: Ulf Palm/TT.

Inomhussäsongen över – ställer in EM och Globengalan

Förbundskapten Karin Torneklint: ”Måste vara klok när man kommer tillbaka”
2:05 min

Susanna Kallur ställer in resten av inomhussäongen. Därmed är hennes medverkan på Globengalan nästa vecka inställd, liksom EM senare i vår.

33-åriga Kallur känner fortfarande av benhinnorna efter den comeback som hon gjorde i Karlsruhe, den 31 januari, då hon sprang två häcklopp inom loppet av två och en halv timme.

En mycket glad Kallur berättade för Radiosporten efter den tävlingen:

– Det här är det jag haft i tankarna varje dag.

Kallur passerade mållinjen som tvåa i försöksheatet på den fina tiden 8,14. En tid som svenskan sedan tangerade i finalen där hon slutade fyra. Tiden säkrade även en plats i EM i Prag senare i vår.

Men nu blir det ingen EM-start. 

”Mitt smalben verkar inte riktigt skrika ”GO!” än. Det har blivit bättre och bättre under de här två veckorna, helt klart, men inte tillräckligt bra för att tävla på”, skriver Kallur på sin blogg.

Kallur säger att hon inte vill gå emot kroppens signaler.

”Därför har jag bestämt mig för att inte springa några fler tävlingar inomhus, alltså varken XL-galan eller EM”, skriver Kallur och försäkrar att hon inte tänker ge upp utomhussäsongen.

”Hoppas få med henne till VM”

Förbundskapten Karin Torneklint har inte varit i kontakt med Kallur efter beskedet att ge upp inomhussäsongen.

– Det är jättetråkigt, vi hade alla sett fram emot att ha Sanna med oss till Prag (inomhus-EM). Jag har inte pratat med henne efter beslutet. Det är helt hennes beslut – man måste vara klok när man kommer tillbaka. Hon har varit borta så länge och kan inte riskera någonting för ett inomhusmästerskap, säger Karin Torneklint till Radiosporten och fortsätter:

– Hon har ju ett längre sikte mot OS i slutändan. Jag tror inte detta betyder så mycket för utomhussatsningen egentligen, förutom att hon inte får det kvitto som hon hade önskat. Att hon klarar av att springa flera lopp under tävling, så det får hon vänta med till sommaren. Jag hoppas få med henne till sommarens VM i Peking.   

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".