Daniel Widing
Daniel Widing. Foto: TT Nyhetsbyrån

Widing stängs av för obscen gest

Det var hett i gårdagens SHL-möte mellan Luleå och Skellefteå. Lite för hett i disciplinnämndens tycke. Tre spelare stängs av för olika situationer under matchen.

Skellefteås Daniel Widing gjorde efter slutsignalen en aningen obscen gest mot det håll Luleåspelare befann sig och straffas för det. Två matcher får Skellefteå klara sig utan forwarden.

”När vi/jag lämnar deras zon så är de ett flertal Luleåspelare som hånar oss, både verbalt och med gester. Efter en tuff och jämn match som vi förlorade så rann det över och jag gjorde min gest som syns på filmsekvensen”, säger Widing enligt disciplinnämndens pressmeddelande.

Dessutom stängs lagkamraten Martin Sevc av i fyra matcher, varav en omvandlas till böter, efter sin knätackling. Luleås Jonathan Sigalet stod för samma brott, och stängs liksom Sevc av i fyra matcher, där en omvandlas till böter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".