Joacim Ernstsson
ARKIVBILD: Joacim Ernstsson ut på bår i maj 2014. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tvingades sluta efter avbrutna matchen – tog avkastet 112 dagar senare

Joacim Ernstsson: ”Hjärtmuskelinflammation gav ärr på hjärtat”
3:21 min

I kväll spelas resten av den avbrutna matchen mellan Lugi och Kristianstad. Den 24 oktober avbröts matchen under dramatiska former när Lugis Joacim Ernstsson kollapsade med hjärtproblem.

Joacim Ernstsson kollapsade i Lugis match mot Kristianstad den 24 oktober förra året. Med hjälp av defibrillator lyckades räddningspersonal återuppliva 32-åringen vars karriär tog slut efter matchen.

– Jag känner mig nöjd med det jag har gjort inom handbollen. Det hade varit värre om jag var 20 år och på väg uppåt. Jag drabbades av något liknande i SM-finalen men då var det en lättare variant. Man kunde inte se något efter det och jag gjorde alla möjliga tester då, säger Ernstsson till Radiosporten.

– Nu vet läkarna att jag har haft en hjärtmuskelinflammation som har gett mig ärr på hjärtat som bidragit till att de elektriska impulserna går lite hit och dit.   

Till kvällens återupptagna match stod Ernstsson med i Lugis laguppställning. Detta för att kunna ta avkastet i matchen som blev hans sista.

Lyssna ovan på hela intervjun med Ernstsson, som nu är assisterande tränare i Lugi.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".