Basket
Basket TT Nyhetsbyrån

Topplagen vann - utom Uppsala

Ettan vann, trean vann, fyran vann och sexan vann. Däremot föll alltså tvåan Uppsala mot femman LF Basket. Segerrycken för de andra topplagen kom definitivt i den tredje quartern.

Uppsala-LF Basket: 76-87

Kvällens toppmatch där LF Basket under matchen svarade för två tungs poängsviter. 14-0 respektive 12-0. Efter det andra rycket reste sig inte uppsalalaget. I matchen fanns två spelare som svarade för dubbel dubbel. Jeraun Burrows med 22 poäng och 11 returer och Uppsalas Anton Gaddefors med 16 poäng och 10 returer.


Nässjö-Norrköping: 56-85.

Norrköping imponerar - inte bara för segern utan framför allt för att man bara släpper till 56 poäng. Om man är supporter till Nässjö får det bli en tröst att det svenska damlandslagets förbundskapten Lasse Johansson har ett försvarsspel som håller även här. Norrköping hade hela sex spelare på 10 poäng eller mer och sådana lag är alltid svårslagna. Hos Nässjö svarade Wiktor Grenthe för 10 poäng och sex returer. Dessvärre för smålandslaget var straffskyttet dåligt. Bara 10 av 23 gick i.


Umeå-Södertälje: 72-103

Södertälje är uppenbarligen ingen drömmotståndare för Umeå. Här blev det alltså en ny storförlust. Ändå hade hemmaspelaren Emil Salon en riktigt bra kväll och satte under en period trea efter trea och gav ett annars till synes uträknat lag ett visst hopp. Men samtidigt hittade Södertäljes John Roberson sitt trepoängsskytte och då var det godnatt. Emil Salon satte 27 poäng. Ett tag hade han skjutit i sju av elva men till slut blev det sju av tretton. För Roberson blev det också 27 poäng. Positivt för coach Bosnic som annars säkert väntar på artt Toni Bizaca ska hitta tillbaka till sin högsta kapacitet.


Sundsvall-Jämtland: 98-73

Så visade då Shane Edwards det som man bara har väntat på - att Shane Edwards hos Dragons skulle visa poängkapacitet som man väntat på från NBA-aktuell spelare. 30 poäng blev det. Sundsvall satte 12 treor Jämtland bara fyra.


Örebro-Borås: 78-85

Efter två misasde avslut från hemmaspelare och en tvåa från Haanpää avbröts liverapporteringen så jag kan inte erbjuda några fakta därifrån.


Tabelltoppen: Norrköping 40 poäng, Borås, Södertälje 38 och LF, Uppsala och Sundsvall 36 - oj vilken häftig säsong.

Mer om Basket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".