Foto:TT
Foto:TT

Sävehof CL-föll mot norska dominanten

Storspelande Johanna Bundsen: ”De är snäppet bättre”
2:03 min

Sävehof föll som väntat i Champions League mot norska stjärnlaget Larvik med 25-20. Det är fortsatt tufft att nå slutspel i turneringen för svenskorna.

Sävehof hängde med en bit in i matchen och var ett mål ifrån ledning under den andra halvleken, men kunde tillslut inte hota norska storlaget Larvik. Champions League-mötet slutade med en 25-20-förlust för svenskorna.

Landslagsspelaren Ida Odén blev Sävehofs bästa målskytt med sina sex mål. 

– Det är ett världslag och de har varit i topp flera år i rad och har landslagsspelare på nästan varje position. De lever ju på sin handboll, de är proffs och det är vi inte här. De kan lägga ner all tid på handbollen, säger Sävehofs målvakt Johanna Bundsen till Radiosporten.

Sävehof ligger femma i den sex lag stora gruppen. Fjärdeplats krävs för slutspel, och Sävehof har tre matcher kvar att spela i gruppspelet. Just nu återfinns franska Metz på fjärde plats i gruppen, en poäng före Sävehof. Dessutom har svenskorna en match mer spelad.

Stjärnlaget Larvik leder överlägset gruppen och är klart för slutspel, men ett konkurshot vilar över klubben – läs mer här


MATCHFAKTA

Sävehof-Larvik 20-25 (11-13) 

Sävehof: Ida Odén 6, Louise Sand 5, Jenny Alm 4, Elin Enhörning 2, Julia Eriksson, Edijana Dafe, Elin Karlsson. Larvik: Marit Malm Frafjord 5, Nora Mørk 5, Linn-Kristin Koren Riegelhuth 5, Alina Wojtas 5, Sanna Charlotte Solberg 2, Anja Edin-Hammerseng, Karoline Dyhre Breivang, Thea Mørk.

Publik: 2 000.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".