VAL DI FIEMME 2014-01-05 Rikard Grip förbundskapten skidlandslaget i Tour de Ski i Val Di Fiemme i Italien. FOTO Adam Ihse / TT
FOTO Adam Ihse / TT

Förbundskapten Rikard Grip om svenskarnas insatser

Rikard Grip om Jönsson: ”Fruktansvärt tråkigt”
2:28 min

Det var både glädje och sorg i det svenska lägret efter VM-genrepet i Östersund. Stina Nilsson kom trea i sprintfinalen, men Emil Jönsson skadade sig under herrarnas kvartsfinal.

Förbundskapten Rikard Grip om:

Stina Nilsson (trea i finalen)
– Stina gör återigen det fantastiskt bra och har verkligen varit stabiliteten själv i sprint i år så jag tycker att det ser jättebra ut.

Emil Jönsson (skadad)
– Jag stod på en position så jag har inte sett vad som hände, men jag hörde ju på radion och det är fruktansvärt tråkigt att det som händer händer bara några dagar innan ett VM på hemmaplan.

Ida Ingemarsdotter och Calle Halfvarsson (föll i kvartsfinalen)
– Ida och Calle såg pigga och raska ut och var påväg bra in i positioner på upploppet så jag tror att båda hade avancerat så det var synd.

Teodor Peterson (utslagen i kvalet)
– Trist att han trillar i kvalet men det var en helt annan fart i åkningen i dag så det är väl det mest positiva.

Hanna Falk (utslagen i semifinal)
– Vi kommer ner från höjd och kroppen kan svara lite olika, hon är ändå i en semifinal så det är en stabilitet i det också att hon tar sig dit, jag tycker att hon har gjort det bra och känner mig trygg i hennes fortsatta tävlande här nu under de närmsta dagarna, jag tror att det bara kommer att bli bättre och bättre här nu fram till torsdag. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".