Emil Jönsson Foto: Skärmdump
Emil Jönsson Foto: Skärmdump från Jönssons instagram

Emil Jönsson har inte gett upp hoppet om VM

 Emil Jönsson har inte kastat in handuken än. Han hoppas fortfarande på att kunna vara med i VM om knappt en vecka, trots skadan han ådrog sig under sprinttävlingarna i Östersund.

Emil Jönssons VM såg ut att vara över redan innan det börjat när han bars av sprintbanan i Östersund med ett hårt lindat högerlår.

Men på eftermiddagen när Emil Jönsson blivit undersökt på sjukhus kom han med beskedet att han fortfarande hoppas på att vara med i VM. Så här skriver han på sociala medier:

”Dagen slutade väl inte direkt som jag hade tänkt. Men än har jag inte kastat in handduken. Jag siktar på start på VM, men kommer veta mer efter de kommande dagarnas undersökningar. Jag är positiv, jag går en kamp mot klockan och de här dagarna kommer bli bland de tuffaste dagarna jag varit med om i min karriär. Det hade inte kunnat komma sämre. Men än tänker jag då rakt inte ge upp! Så, nu kör vi!”

Landslagsläkaren Per Andersson vill inte spekulera i om Emil Jönsson kommer att kunna vara med i VM-sprinten.

- Vi kan konstatera att Emil ådragit sig en kramp eller skada i höger ljumske. Omfattningen av skadan är svårbedömd. Det krävs därför nya undersökningar under söndagen för att kunna få en helhetsbild av det hela. Först därefter kan vi göra bedömningen hur vi går vidare, säger landslagsläkaren Per Andersson till förbundets hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".