BEAVER CREEK, CO - FEBRUARY 15: Mattias Hargin of Sweden looks on after his second run during the Men's Slalom on the Birds of Prey racecourse on Day 14 of the 2015 FIS Alpine World Ski Championships on February 15, 2015 in Beaver Creek, Colorado. Al Bello/Getty Images/AFP
Al Bello/Getty Images/AFP

Hargin: ”Jag är inte gammal, har knappt fått skägg”

Mattias Hargin VM-femma: "Det var svårt i dag"
1:10 min

Mattias Hargin slog till med karriärens första seger i österrikiska Kitzbühel två veckor innan VM. I VM-slalomen från Beaver Creek låg svensken på en fjärdeplats inför det andra åket men lyckades inte få till ett nytt succéåk och slutade på en femteplats. 

Mattias Hargin har haft en stabil säsong och radat upp bra placeringar inför alpina VM. I Kitsbühl några veckor inför VM slog han till med en seger efter ett ruskigt andraåk.

Ett andraåk som 29-åringen inte lyckades återupprepa på mästerskapet i USA. Hargin låg fyra efter det första åket men tappade försprånget och lite därtill mot Jean Baptiste-Grange som ledde i mål. Hargin gick in som femma, vilket också blev hans slutplacering.

– Jag säger inte så mycket. Jag fick inte upp min maxåkning och presterade inte på topp i dag. Andra åket passade mig riktigt bra men jag blev lite hård på snön och tappade onödigt mycket tid, säger Hargin.

Mattias Hargin som fyller 30 i år är en av de svenska slalomherrarna som börjar bli till åren. Det som har kallats för "världens bästa slalomlandslag" kanske har sett sina bästa dagar i pisten. Men Mattias Hargin insisterar på att han har mycket kvar att ge.

– Jag känner mig inte gammal, jag har knappt fått skägg på hakan så jag har många år kvar, säger han till Radiosporten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".