BEAVER CREEK, CO - FEBRUARY 15: Jean-Baptiste Grange of France reacts during the Men's Slalom on the Birds of Prey racecourse on Day 14 of the 2015 FIS Alpine World Ski Championships on February 15, 2015 in Beaver Creek, Colorado. Al Bello/Getty Images/AFP
Al Bello/Getty Images/AFP

Torgny Svensson: ”Han var inte med i förhandsresonemanget”

Torgny Svensson: ”Många OM för svenskarna”
1:11 min

Det blev ingen svensk medalj i avslutningen på det alpina-VM. Mattias Hargin blev bäste svensk med en femte plats, sju hundradelar från bronset.

– Det höll inte riktigt utifrån den egna skidåkningen, men som det utvecklade sig upplösningen som sådan så känns det som om ett antal OM hade inträffat så hade vi tagit medalj ändå, säger Torgny Svensson.

Markus Larsson var på väg mot en kanontid i det första åket, men gjorde en miss som kostade mycket.

– Ett om till exempel, han var näst snabbast i andra åket och utan missen i den första, där har vi ett om, och sedan när Khoroshilov vek ner sig och att Hirscher gränslade så var det ju så när att det blev medalj, säger Torgny Svensson.

Fransmannen Jean-Baptiste Grange som låg på en femte plats efter det första åket tog överraskande guld när Marcel Hirscher grenslade i slutet av det andra åket.

– Han var inte alls med i förhandsresonemanget, säger Torgny Svensson om den nye världsmästaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".