Foto: TT/SR.
Foto: TT/SR.

Mogren: ”Emil var ett medaljhopp”

Torgny Mogren om Jönssons skada: "Emil var ett medaljhopp"
3:14 min

Radiosportens skidexpert Torgny Mogren är inte förvånad över Emil Jönssons besked att avstå skid-VM i Falun på grund av lårskadan han drabbades av i lördags.

– Förstår att han är frustrerad och bedrövad. Emil var ett medaljhopp, säger Torgny Morgen.

Sprintstjärnan Emil Jönsson missar skid-VM i Falun. En avsliten muskel i höger lår sätter stopp. En skada som vanligtvis tar sex-åtta veckor att rehabilitera.

– Förmodligen skulle det göra för ont (att tävla reds anm). Han skulle inte få en chans att göra sig själv rättvisa eller få ett resultat, säger Radiosportens expert Torgny Mogren.

29-årige Emil Jönsson säger i en intervju till Radiosporten att en av anledningarna till att han inte chansar och ställer upp trots skadan är att han satsar på vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang 2018. Torgny Mogren tror absolut att veteranen Jönsson kan vara med då.

– En muskelbristning kan alla åka på. Det är ingen fara med hans kropp över huvud taget, man kan hålla på med skidor tills man är 35-40 år. Det handlar om motivation, säger Radiosportens skidexpert.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".