Chelsea
Chelsea under åttondelsfinalen i Paris. Foto: Christophe Ena/AP/TT

Chelsea tar avstånd från fansen

En uppmärksammad videofilm har spridits snabbt på sociala medier under dagen. Filmen visar en sekvens från Paris tunnelbana igår där en stor samling Chelseasupportrar nekar en färgad man att gå ombord på deras vagn, samtidigt som det uttrycker sig rasistiskt. Chelsea tar idag avstånd från händelsen.

Videofilmen har bland annat visats av The Guardian och den visar hur engelska supportrar uppträder tydligt rasistiskt när den tunnelbanevagnen de befinner sig i stannar på stationen  Richelieu – Drouot i Paris.

Fansen sjunger ”vi är rasister, vi är rasister och det är så vi vill ha det” samtidigt en färgad man knuffas tillbaka ut på perrongen när han vill ta sig ombord. Upprepade gånger.

Händelsen inträffade före matchen mellan Paris SG och Chelsea i Champions League igår kväll, en match som slutade 1-1.

Klubben Chelsea har idag tagit starkt avstånd från händelsen med ett officiellt fördömande.

”Den typen av uppträdande har ingen utrymme inom fotbollen eller i samhället. Vi kommer att stödja den polisiära utredningen mot de iblandade och skulle det framkomma bevis för att det finns personer med säsongsbiljett till Chelseas matcher eller om dom är medlemmar i klubben kommer vi att vidta kraftigast möjliga åtgärder, inklusive avstängning.”

Mer om Champions league

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".