Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån och Anders Jelmin/SR

Löfvén: ”Klart alla drömmer om en Olympiad i Sverige”

Stefan Löfven på skid-VM: "Jag har tippar sex medaljer"
3:22 min

Statsminister Stefan Löfvén är på besök i Falun inför skid-VM. Han träffade idag svenska skidlandslaget och berättade om hur många medaljer han tror Sverige tar. Samtidigt drömmer han om något större.

– Klart alla drömmer om en Olympiad. En Olympiad i Sverige skulle vara fantastiskt, men det är väldigt långt borta. Man ska inte utesluta det, men det måste finnas en bärighet i det, säger Stefan Löfvén.

Han menar att det är viktigt för Sverige att få stora mästerskap.

– Jag vill gärna ha fler mästerskap, men det ska vara bärighet på det. Jag har precis fått höra att i det här mästerskapet i Falun så har de nästan sålt det antal biljetter som krävs för att få det att gå runt, det är väldigt bra. 

Löfvén betonad att han inte utlovar några pengar till stora mästerskap, men menar att det är viktigt att regeringen samtalar med idrottsrörelsen kring vilka evenemang som Sverige har möjlighet att arrangera framöver.

– Det är viktigt att få hit världseliten till Sverige, det är bra för landet, både för vårt självförtorende och ekonomiskt. Människor från andra länder kommer hit och spenderar pengar. Stora mästerskap skapar stolthet och framtidshopp.

Hur många medaljer tar Sverige i skid-VM?

– Jag har tippat sex medaljer, det är rätt många, säger Löfvén som på dagens träff med landslaget planerade att önska dem lycka till.

– Och säga att hela landet är stolt över vårt skidlandslag.

Hur många medaljer tror du Sverige tar i VM? Rösta här nedanför.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".