SKELLEFTEÅ 20150128 Brian Willsie uppvaktas efter 2-2 målet i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Örebro Hockey i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå Foto: Robert Granström / TT
Foto: Robert Granström / TT
Örebro-Luleå 4-1

Örebro tillbaka på vinnarspåret mot Luleå

Per Ledin, Luleå: "Surt med det bortdömda målet"
3:40 min

Örebro fick ett tillfälligt hack i sin fina formkurva senast mot Linköping. När de tog emot Luleå på hemmais kom de snabbt tillbaka till vinnarspåret.

Örebro fick ett tillfälligt brott på sin fina formkurva med fyra raka segrar när man senast föll mot Linköping med uddamålet i SHL-ishockeyn. Men när örebroarna tog emot Luleå på hemmais kom de snabbt tillbaka till vinnarspåret.

Örebro vann med 4-1, och tog därmed tre viktiga poäng i jakten på att nå en topp sex-placering. Laget ligger nu femma, på lika många poäng som sexan HV71 och ett bakom fyran Linköping.

Johan Adolfsson, Brian Willsie och Marko Anttila gjorde Örebros övriga mål, Johan Harju det enda för Luleå som med sju omgångar kvar ligger åtta och har sju poäng upp till topp sex.

– De är effektivare. men det känns surt med det bortdömda målet, det känns som att matchen står och väger då, säger Luleås Per Ledin till Radiosporten.

– Vi visste att de skulle backa hem, så vi spelade enkelt så att de inte skulle kontra på oss. De gör att vi får lägena, vi har tålamod i spelet, säger Örebros Kalle Olsson till Radiosporten.


Örebro-Luleå 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (18.41) Johan Adolfsson (Mikko Lehtonen, Ville Viitaluoma).

Andra perioden: 1-1 (3.48) Johan Harju (Cam Abbott), 2-1 (4.18) Brian Willsie (Kalle Olsson).

Tredje perioden: 3-1 (7.49) Jared Aulin (Marcus Weinstock), 4-1 (12.44) Marko Anttila (Martin Johansson, Derek Ryan).

Skott: 17-24 (7-6, 5-10, 5-8).

Utv, Örebro: 4x2. Luleå: 2x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, Linus Öhlund, Älvsbyn.

Publik: 5 200.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".