2014, Peterson och Nilsson. Foto: TT Nyhetsbyrån
Peterson och Nilsson svenska medaljhopp. Foto: TT Nyhetsbyrån

Peterson: ”Jag är en av tio som kan vinna”

Teodor Peterson optimist inför VM-premiären
3:21 min

Han har haft en miserabel säsong med en lång rad missade sprintkval. Ändå ser Teodor Peterson sig som segerkandidat i VM i dag.

Han tog hem både silver (individuellt) och brons (i teamsprint) i OS i Sotji för ett år sedan. Han vann för-VM-sprinten just i Falun. Och han inledde denna säsong på lovande vis.

Men Teodor Petersons senaste veckor har varit idrottsligt usla, med missade kval i både världscup och Skandinaviska cupen i Falun.

Men här finns han ändå, med förbundskaptenens fulla förtroende. Efter tuff och, som han själv anser, mycket lyckad träning i Vålådalen i Jämtland är Peterson nu optimistisk.

– Säsongen har varit riktig dålig, så det har varit en annorlunda situation att försöka hitta tillbaka till rätt känsla, säger Peterson till Radiosporten på plats i Falun. Nu känns som det lossnar, formen kommer krypandes.

Men vad gick fel för några månader sedan?

– Belastningen i höstas var väl alltför hård. I stället för att göra något åt det fortsatte jag träna när jag borde ha bromsat. Men ok, i stället bromsade jag senare. Och det var ju bra det i alla fall.

Lyssna på intervjun och hör vid vilket tillfälle Teodor Peterson hade det som allra motigast (Otepää i januari) - och vilka styrkor hos honom som ändå gör att han ser sig som ”en av tio som kan vinna”.

Hör även intervju med formtoppade Stina Nilsson nedan om hennes tankar inför VM-premiären och om vilka korsord hon löser.

Följ tävlingen direkt i Sportextra från kl 15.03.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".