Pål Golberg (t.v.) och Finn Hågen Krogh. Foto: Terje Pedersen/TT.
Pål Golberg (t.v.) och Finn Hågen Krogh finns inte med i norska sprintaget. Foto: Terje Pedersen/TT.

Hård norsk konkurrens – Finn Hågen Krogh petas igen

Hård konkurrens om platserna i norska sprintlaget
2:04 min

Det är hård konkurrens om platserna i det norska Vm-laget. De herrar som får tävla i morgondagens sprint är Ola Vigen Hattestad, Tomas Northug, Petter Northug och Eirik Brandsdal

Ledaren av sprintvärldscupen Finn Hågen Krogh, som också vann genrepet i Östersund i helgen, får därmed inte plats, men norske sprinttränaren Arild Monsen menar att han har tagit ut det starkaste laget.

Sprintlaget är en känslig fråga i norge efter OS förra året då Finn Hågen Krogh petades till förmån för Ola Vigen Hattestad som sedan gick vidare och vann OS-guld. Men en som är på jakt efter revanch efter ett misslyckat OS är Petter Northug vunnit allt i VM-sammanhang, men inte spint,

För svensk del hoppas vi att Calle Halfvarsson och Tedodor Petersson kan utmana norrmännen, och norska sprinttränaren Arild Monsen som tidigare varit tränare i det svenska laget har bra koll konkurrenterna.

Lyssna i ljudklippet ovan.

På damsidan står det svenska hoppet till Stina Nilsson men det väntas bli norsk dominans med Marit Björgen i spetsen. Hon har redan säkrat segern i världscupen, leder sprintcupen, hon vann sprintgenrepet i Östersund och är regerande världsmästare. Tillsamman med Maiken Kaspersen Falla och Ingvild Flugstad-Östberg kan det bli trippelt norskt på pallen i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".