Hanna Fogelström
Hanna Fogelström. Foto: TT Nyhetsbyrån

Handbollsprofiler borta länge

Handbollslandslagets högersexa Hanna Fogelström drog av korsbandet i en match med sitt franska klubblag Toulon, och tvingas nu till operation. Därefter väntar en lång rehabiliteringsperiod.

– De brukar säga att det tar åtta till nio månader från operationen. Jag räknar på nio månader så får allt annat bli en bonus. Jag kommer inte att ta några risker och stressa tillbaka och på så sätt riskera att missa ett eventuellt OS och hemma-EM nästa år, säger Fogelström, som var med och tog EM-brons i december, till Svenska handbollsförbundets webbplats. 

Helleberg gravid 

Det innebär att Sverige får spela VM-playoff mot Kroatien i juni utan så väl Fogelström som vänstersexan Jessica Helleberg, som är gravid.

– Jag spelade gravid under EM och de tre första veckorna efter att jag kom tillbaka, men sedan gick det inte mer, säger hon till Svenska handbollsförbundets webbplats.

Planen är att Helleberg, som fyller 29 år den 20 februari, ska träna på egen hand undre graviditeten, för att sedan komma tillbaka till handbollen.
– Jag är verkligen inte färdig med handbollen, utan känner tvärtom att det här kan ge mig ännu mer sug och motivation.

Mer om Handboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".