Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radiosportens VM-medarbetare: Alexander Lundholm

Radiosporten hårdbevakar skid-VM i Falun, 19 februari-1 mars 2015.

Här kan ni lära känna våra medarbetare lite bättre och få veta om deras förväntningar inför hemmamästerskapet.

Vad är din roll under skid-VM?
Programledare och reporter.

Vad ser du mest fram emot under skid-VM i Falun?
Stafetterna är det jag tycker är överlägset roligast. Det är tråkigt och konstigt att stafetterna försvunnit från världscupen denna säsong, men i Falun får vi äntligen njuta av denna underbara tävlingsform igen! Förväntar mig att stämningen på stadion kommer vara elektrisk. 

Ditt bästa skid-VM-minne?
Jag har en förkärlek för VM i Val di Fiemme 2003, när Per Elofsson och Sverige på många sätt tog revansch på misslyckandet i Salt Lake City. Så svaret får bli Elofssons guld i skiathlon.

Ditt sämsta VM-minne?
Naturligtvis Jörgen Brinks genomklappning i stafetten i samma VM (2003), när Sverige var på väg mot ett solklart guld. Ögonblicket när en "väggad" Brink passeras av Norge och Tyskland är svår att glömma. Stackars Brink, som fått leva med detta i resten av sitt skidåkarliv. Få kommer ihåg att han tog tre medaljer i detta VM.

Vilka svenska åkare har störst medaljchans?
Charlotte Kalla och Stina Nilsson.

Hur många medaljer tar Sverige tror du?
Jag tror att Sverige tar medalj i samtliga fyra stafetter. Dessutom tar Stina en individuell medalj i sprint - och Charlotte ska också lyckas knipa minst en medalj, förmodligen på 10 km fristil. Så sex medaljer är mitt tips.

Varför ska man följa skid-VM med Radiosporten?
Vi kommer att bjuda på en maffig upplevelse, aldrig tidigare har Radiosporten gjort en så stor satsning på ett skid-VM. Vi kommer ha många reportrar på plats för att förmedla spänningen och stämningen. Och vi har vårt trumfkort: Torgny Mogren, vinnare av femmilen i Falun 1993 och Sveriges mysigaste och bästa expertkommentator.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".