2015, Hanna Falk. Foto: TT Nyhetsbyrån
Hanna Falk. Foto: TT Nyhetsbyrån

Falk diskad för trängning

Torgny Mogren: Rätt att diska Hanna Falk
0:31 min

Hanna Falk diskades i kvartsfinalen i sprinten i skid-VM efter att först ha tjuvstartat och sedan trängt undan amerikanskan Sadie Bjornsen i spåret. 

Falk gick i mål som trea i sin kvartsfinal och hade chans att nå semifinal på tid. Men i och med diskningen är Falk utslagen från VM-sprinten.

– Det var nästan väntat att hon skulle bli diskad. Hon tittade sig inte för och klev rakt in på Bjornsen, det får man inte göra, man måste vara uppmärksam vad som kommer på sidan om när man byter spår, säger Torgny Mogren.

För Radiosporten uttrycker dock Falk stor besvikelse över att ha blivit diskad.

– Jag tycker att det andra gula kortet var hårt. Alla har sett det bättre på tv, men min plan var att lägga mig bakom Marit Björgen och få en bra resa. Jag var så inställd på det och försökte byta spår, så ryker jag och amerikanskan ihop. Det är som en mardröm på hemma-VM. Men jag kan inte göra så mycket just nu, jag är bara tom, säger Falk till Radiosporten.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".