STOCKHOLM 2015-02-19 Sveriges Khaddi Sagnia i damernas längdhopp under förtävlingarna vid torsdagskvällens friidrottsgala XL-galan i Globen i Stockholm. Foto: Marcus Ericsson / TT
Foto: Marcus Ericsson / TT

Khaddi Sagnia: "Ska ladda inför EM med semlor"

Khaddi Sagnia: "Är på väg till längre längder"
2:05 min

Khaddi Sagnia fortsätter att hoppa långt. På friidrottsgalan i Globen hoppade hon 6,62. Hennes näst längsta hopp i karriären.

– Det känns underbart, det var riktigt kul att tävla i Globen, förra gången jag skulle tävla här så skadade jag mig så då fick jag sitta på läktaren, säger 20-åriga Khaddi Sagnia till Radiosporten.

Nu laddar hon inför inomhus-EM i början av mars.

– Det blir väl som vanligt, eller jag ska nog äta lite semlor, säger Sagnia med ett skratt.

Sagnias fina hoppning imponerade på Radiosportens friidrottsexpert.

– Det känns som hon har kapacitet att hoppa mycket längre. Kanske upp emot 6,80 och då är hon med och fajtas i toppen av Europa mästerskapet, det är grymt kul med en så ung tjej som har haft stora skadeproblem, säger Miro Zalar.

För Erika Jarder blev längdhoppstävlingen en besvikelse. Svenskan klarade bara 6,36 och slutade på en femteplats.

– Inget roligt resultat att ta med sig härifrån, från hemmaarenan. Det var motigt och kämpigt och det var inte mycket som stämde. Lite tråkigt, säger Jarder.

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".