STOCKHOLM 2015-02-19 Sveriges Michel Tornéus i herrarnas längdhopp under torsdagskvällens friidrottsgala XL-galan i Globen i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT
Foto: Maja Suslin / TT

Michel Tornéus imponerade och blev ”Kungen av Globen”

Michel Tornéus: ”Kungen av Globen? jag får väl tacka och ta emot”
1:49 min

Han kallades för kungen av Globen i högtalarna och under torsdagskvällen hoppade Michel Tornéus 8.07 och är därmed klar för inomhus-EM.

Michel Tornéus imponerade direkt i sin säsongsinledning med två hopp över åtta meter och flera hopp precis där under. Det längsta hoppet mätte 8,07 vilket innebar seger i tävlingen och klarade EM-kvalgräns.

– Jag skrattade lite när jag hörde kung av Globen. Men det är bara att tacka och ta emot den titeln. Jag hade kul i dag. Man vet aldrig var man kommer landa i en säsongsinledning men när jag gjorde över åtta meter redan i första hoppet då visste jag att det skulle gå bra, säger Tornéus till Radiosporten. 

Bengtsson stavhoppstvåa

Även Angelica Bengtsson gjorde bra ifrån sig. I stavhoppstävlingen i Globen blev hon tvåa efter att ha klarat 4,65. Bengtsson hade sedan två riktigt bra försök på 4,70

– Jag tyckte det var en spännande tävling. De sista försöken på 4,70 var riktigt bra. Det är jag glad över och tar med mig till EM, säger Angelica Bengtsson till Radiosporten.  

Meraf Bahta gjorde sin första tävling för säsongen. Hon slutade trea på 1 500 meter. Bahta, som har ont i foten, är fortfarande osäker på om hon ska delta i EM.

– Jag hoppas kunna göra det. Om jag blir skadefri ska det kunna gå, säger hon till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".