Basket, NBA, Jonas Jerebko.
Foto: Duane Burleson/TT

Experten: Jerebkos Boston-tid kan bli kortvarig

Jonte Karlsson om Jerebkos flytt till Boston
2:51 min

Jonte Karlsson, svensk landslagschef med bra koll på världsbasketen, sätter Jonas Jerebkos övergång från Detroit till Boston i perspektiv. 

Flytten betyder i praktiken att Boston tar över Jerebkos kontrakt fram till i sommar, och att han sedan blir free agent och kan göra vad han vill.

Enligt den svenska landslagschefen Jonte Karlsson betyder flytten inte alls att Jerebko med säkerhet kommer att spela i Boston nästa säsong.

– Nej det gör det inte. Jag vet inte vad han har pratat med Boston om, det är möjligt att de har en plan för honom. Men man får se efter den här säsongen vart han tar vägen, säger Karlsson, som dock tycker att Jonas Jerebko har det som krävs för att platsa i Boston.

Ska man tolka det här som att han har blivit petad från Detroit?

– Nej det tycker jag inte, med tanke på att han har spelat mer än han gjorde förra året, och har gjort ett par riktigt bra matcher. Jag ser det inte som en petning, utan det händer väldigt ofta i slutet på deras långa kontrakt att spelare blir bortbytta, säger Jonte Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".