Foto: Adam Ihse / TT
Foto: Adam Ihse / TT

Skadekris i Skellefteå: ”Det märks att man saknar sin förstemålvakt”

Skadekris i Skellefteå
2:28 min

Regerande mästarlaget Skellefteå AIK toppar SHL-tabellen, tio poäng före andraplacerade Växjö. Men Skellefteå har bara vunnit en av sina fyra senaste SHL-matcher och kanske är den stora anledningen till den klena formen att lagets skadelista varit ganska omfattande på sistone.

I gårdagens match mot Frölunda klev såväl lagkaptenen Erik Forsell som den poängrika backen Tim Heed av på grund av skador. Just nu har Skellefteå sex spelare i sin skadejournal: Markus Svensson, Pontus Petterström, Martin Lundberg, Oscar Sundqvist, Tim Heed och Erik Forsell.

– Det märks i många av spelets skeenden och allra mest saknar Skellefteå sin förstemålvakt Markus Svensson, menar Radiosportens ishockeyexpert Lars-Gunnar Jansson

Skellefteås läkare säger, i en intervju med norran.se, att samtliga nu skadade spelare ska vara spelklara till slutspelets start om en knapp månad.

– Jo, men även om de är spelklara så är det inte säkert att de kan prestera på topp direkt i slutspelet, men antagligen kommer de att vara så spelsugna att det möjligtvis räcker för att ta Skellefteå hela vägen till ännu ett guld.

Så det där tredje raka Skellefteå-guldet som väldigt många hockeybetraktare sett som bergsäkert i skenet av Skellefteås briljans under SHL:s grundseriespel, det kanske inte är så bergsäkert?

– Nja, Skellefteå är storfavoriter till att vinna ännu ett guld, men vi ska räkna med en tuff match mot främst Växjö och Frölunda, avslutar Lars-Gunnar Jansson

Mer om Hockeylag: Skellefteå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".