2014, Marcus Ericsson. Foto: TT Nyhetsbyrån
Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ericsson: ”Stor skillnad mellan teamen”

Marcus Ericsson: ”Mer förberedd än någonsin”
3:06 min

Marcus Ericsson gör sin andra säsong i Formel 1. Efter sin poänglösa debutsäsong i Caterham får han nu chansen i Sauber. Ericsson är just nu i Barcelona för att testa bilen inför säsongspremiären i Melbourne den 15 mars.

– Det är rätt så stor skillnad på teamen, det märker man absolut. Dels hur Sauber jobbar, det finns en erfarenhet och struktur i hur man arbetar. Sen är den nya bilen generellt ett steg uppåt på alla plan.

Radiosportens Formel 1-expert Fredrik av Petersens kallar Caterham ett ”kaosteam” medan Sauber är schweizisk perfektionism.

Hur ser du på dina chanser att plocka poäng i år?

– Jag tycker att det finns relativt goda chanser, det är svårt att säga innan säsongen men Sauber ett team som altlid är med och tar poäng och vi ska finnas med där i mitten och slåss om poängen.

– Jag kommer vara mer förbered än någonsin, jag har ett års erfarenhet i ryggen ochjag lärde mig massor under mitt första år, säger han

Mer om Formel 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".