Foto: Anders Wiklund / TT
1 av 2
Charlotte Kalla grattas av Sofia Bleckur efter tredje platsen och bronsmedalj i skiathlontävlingen på Lugnets skidstadion på lördagen. Till höger en jublade glad silvermedaljör Astrid Joacobsen. Foto: Anders Wiklund / TT
Foto: Anders Wiklund / TT /
2 av 2
Sofia Bleckur går i mål på femte plats i skiathlontävlingen på Lugnets skidstadion på lördagen. Foto: Anders Wiklund / TT /

Sofia Bleckur efter skrällen: ”Det kunde bara gå bra i dag”

Sofia Bleckur: ”Det kunde bara gå bra i dag”
0:57 min

I skuggan av Charlotte Kallas brons stod Sofia Bleckur för ett jätteskräll när hon åkte in på en femteplats i damernas skiathlon. 

– Det var helt helt fantastiskt i dag. Man känner inte att man blir trött. När jag kom i mål var det svårt att hålla tårarna borta, säger Sofia Bleckur till Radiosporten.

– Jag hoppades jag att skulle ha en bra dag, det har känts så de senaste dagarna. Väl ute i spåret kändes det som att det bara kunde gå bra i dag, säger hon.

Hur hade du lagt upp loppet?

– Det var bara att försöka hänga med där framme så länge det gick. Jag visste att det skulle gå fort från start och det gjorde det också. Jag kom bra fram i starten och fick en bra position.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".