Irene Ekelund. Foto: Maja Suslin/TT
Irene Ekelund. Foto: Maja Suslin/TT

Nordiskt juniorrekord av Ekelund

Två veckor kvar till inomhus-EM i friidrott. Då fick den svenska supertalangen Irene Ekelund bästa möjliga formbesked - svenskt och även nordiskt juniorrekord på 60 meter.

– Jag kände att jag hade det i kroppen, säger Ekelund till TT.

Ekelunds vinnande tid i 60-metersfinalen på inomhus-SM i Sätra blev 7,26. Sex hundradelar bättre än det förra svenska juniorrekordet från 2013 som Ekelund också hade.

– Det kändes väldigt bra. I försöken kändes det sådär, men jag kände att jag hade väldigt mycket mer att ge och det visade jag, säger Ekelund.

Tiden var en putsning med 13 hundradelar av 17-åringens tidigare säsongsbästa.

– Jag kände ändå att jag hade det i kroppen, men jag trodde inte att det skulle komma fram i dag.

Tvåa i finalen blev Khaddi Sagnia, som uppenbarligen inte bara är i form i längdhopp där hon redan har kvalat in till EM. Tiden 7,40 var nytt personligt rekord och innebar klarad EM-kvalgräns även på 60 meter.

Stavhopparen Angelica Bengtsson är en annan svensk friidrottare som visar fortsatt form. För fjärde tävlingen, av fyra möjliga, i vinter klarade Bengtsson 4,60 och vann SM-guldet överlägset. EM-klara Michaela Meijer rev ut sig på 4,45 och stannade på 4,30.

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".