Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT
Ida Ingemarsdotter. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix/TT

Grip om Ingemarsdotter: ”Laddad och revanschsugen”

Rikard Grip: ”Hoppas på bra dagsform”
2:26 min

På söndagseftermiddagen avgörs teamsprinten på VM i Falun. Stina Nilsson inledde mästerskapet med att ta ett individuellt VM-silver i sprint i torsdags och hon är laddad för att tävla igen.

– Det är med mycket glädje och energi hon kommer gå in i loppet och hon är fokuserad inför tävling, berättar förbundskapten Rikard Grip på söndagmorgonen.

Stina Nilsson åker tillsammans med Ida Ingemarsdotter, precis som på OS ifjol när det blev brons. Men för Ingemarsdotter inledde inte VM lika bra och hon blev utslagen i semifinalen i torsdags.

– Hon kände att hon inte riktigt fick ut allt hon hade i kroppen så hon är väldigt laddad och revanschsugen. Men idag hoppas vi att de har en bra dagsform, då kan det räcka väldigt långt.

På herrsidan står det svenska hoppet till Calle Halfvarsson och Teodor Peterson som aldrig tidigare har kört en sprint tillsammans.

– Calle är i bra åkform och Teodor visar en betydligt mycket bättre form än vad han har haft under hela säsongen. Kör de på den nivån vi vet de kan presentera på då är de med och slåss om medaljerna.

Calle Halfvarsson har kört två tävlingar på tre dagar, orkar han en sprintstafett?

– Det tror jag absolut. Han kände igår att han var grymt revanschsugen efter det som hände på slutet (bröt staven reds anm) och är väldigt laddad och fokuserad inför dagen.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".