Mikaela Shiffrin och Frida Hansdotter
Mikaela Shiffrin och Frida Hansdotter. Foto: AP/TT

Shiffrin överlägsen – petar bort Hansdotter från slalomtronen

Frida Hansdotter blev idag av med totalledningen i slalomcupen till Mikaela Shiffrin, USA. 19-årige amerikanskan vann världscuptävlingen i Maribor, Slovenien, med över en sekund medan Hansdotter bara blev nia.

Shiffrin var snabbast i det första åket och kunde defiliera till segern i det andra. Hon vann med 1,03 före Veronika Velez Zuzulova från Slovakien. Sarka Strachova, Tjeckien, blev trea.

Frida Hansdotter låg femma efter första åket, men tappade i andra och blev till slut nia. Hon var 1,55 efter Shiffrin i mål.

– Maribor gjorde ett väldigt bra jobb med banan. Regnet störde mig inte. Jag har bra glasögon och körde i regn när jag växte upp, säger Shiffrin.

Tungt för Hansdotter som inför tävlingen ledde slalomcupen med 41 poäng. Nu är hon plötsligt 30 poäng efter Shiffrin med bara två deltävlingar kvar, Åre och Meribel. I fjol tappade Hansdotter ledningen i slalomcupen till just Shiffrin i slutet av säsongen. Mönstret är alltså på väg att återupprepas.

Charlotte Säfvenberg imponerade med att bli tia efter att ha haft tredje bästa tid i andra åket. Mycket imponerande.

Maria Pietilä Holmner, som vann slalomtävlingen i Åre tidigare i vinter, hittar inte alls rätt för tillfället. Hon blev 20:e åkare i Maribor. Emelie Wikström blev 17:e och Nathalie Eklund 24:a medan Anna Swenn-Larsson körde ur i andra åket. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".