Dubbla drömmål sänkte City

Två drömmål kostade Manchester City viktiga poäng i toppstriden i Premier League. Jordan Henderson och Philippe Coutinho såg till att Liverpool vann med 2-1 efter två snarlika långskott.

Det gjorde att spellediga serieledaren Chelsea, upptaget med finalen i Ligacupen, blev helgens stora vinnare i Premier League.

City hade chansen att ta in på det fem poäng stora försprånget, men kammade noll och har en match mindre spelad än Londonlaget.
-Naturligtvis är det svårt att nå tabelltoppen om man förlorar tre poäng. Det var en jämn match, men Liverpool vann för att de gjorde två underbara mål, sade Manchester Citys manager Manuel Pellegrini till AFP.

Jordan Henderson slog till med ett långskott i krysset redan i elfte minuten, men Edin Dzieko kvitterade i mitten av första halvlek.

Med kvarten kvar avgjorde Philippe Coutinho med ett liknande drömmål som Hendersons. Från knappt 25 meter dribblade han ute till vänster, tog sig inåt planen och drog till med ett skott som borrade sig in i Citymålvakten Joe Harts bortre hörn.

Liverpools trepoängare var ytterst viktig i jakten på en Champions League-plats. Arsenal har den tredje direktplatsen efter seger med 2-0 över Everton. Manchester United är poängen bakom på fjärde plats och Liverpool är femma, tre poäng efter Arsenal.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se