Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT
Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Vaseghpanah ny tränare i AIK

Vaseghpanah: "Jag gillar att höras – det ska vara glöd i det man gör"
3:18 min

Efter det svaga inledningen på säsongen, bara en poäng på sju matcher, väljer AIK att göra förändringar tränarstaben. Mattias Eriksson ersätts av den assisterande tränaren Nazanin Vaseghpanah.

– Jag är lite ställd fortfarande, för det har gått så kort tid. Men det är en utmaning som jag gillar och det var inte svårt att svara på förfrågan. Jag har mitt hjärta i AIK och älskar fotbollen, säger Vaseghpanah till Radiosporten.

AIK ligger på sista plats i Damallsvenskan efter sju spelade omgångar.

– Jag ska göra mitt yttersta för att hålla AIK kvar i allsvenskan.

Tidigare tränaren Eriksson kommer dock att vara kvar i AIKs organisation. Vaseghpanah berättar om hur hon är som tränare:

– Jag gillar fart, sen hörs jag väldigt mycket. Jag gillar att höras, det ska vara glöd i det man gör.

Men hon menar att det också är upp till spelarna att vända trenden.

– Man kan ta in Mourinho, men det är ändå spelarna som ska göra jobbet. Mitt jobb är att finnas där för dem och få dem att känna att de är så bra som de är och att vi ska göra det tillsammans. Det ska vara jobbigt att möta AIK under säsongen, säger Vaseghpanah och tycker att VM-uppehållet nu kommer lägligt för AIK.

Tränarbytet i AIK gör att det nu finns fyra kvinnliga huvudtränare i serien. Sedan tidigare tränar Maria Bergqvist Umeå IK och Elisabet Gunnarsdottír Kristianstad DFF. Denise Reddy är delad huvudtränare för Vittsjö. 

Svenska damlandslagets assisterande förbundskapten Lilie Persson om att Nazanin Vaseghpanah blir ny huvudtränare i AIK.

– Jag tror att spelargruppen får en tränare som säger rakt på sak vad hon tycker och tänker, säger Persson till Radiosporten.

I veckans FotbollsArena Radiosporten diskuteras bland annat varför så få toppspelare på damsidan blir elittränare efter karriären. Lyssna på avsnittet här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".