Thunebro slutar slutar i landslaget

36-åriga Sara Thunebro har gjort sin sista landskamp. Försvararen som fick knappt med speltid i VM i Kanada säger att avslutet i landslaget beror på förtroendebrist från förbundskapten Pia Sundhage.

Sara Thunebro slutar i det svenska landslaget. Vänsterbacken anger bristen på förtroende från förbundskapten Pia Sundhage som den största anledningen till detta.

– Jag är 36 och fick spela en kvart, då har man inte mycket kvar i landslaget att göra. Hade jag fått mer tid eller varit i startelvan hade jag kanske resonerat annorlunda, säger Sara Thunebro till Eskilstuna-Kuriren.

I VM var det framförallt Jessica Samuelsson och Elin Rubensson som spelade på ytterbackspositionerna och Thunebro ser inte att Pia Sundhage skulle ge henne många fler chanser i framtiden.

– Pia har med sina val av ytterbackar visat vilka hon föredrar och jag har inte som målsättning att bara följa med för att sitta på bänken. Det var jätteroligt att vara i Kanada och sammanhållningen är god, men nu är det slut för min del, säger Thunebro.

Thunebro fortsätter dock i klubblaget Eskilstuna United som ligger trea i damallsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista