Utländsk media hyllar guldhjältarna

Sveriges U21-bragd ger eko i fotbollseuropa.

Utländsk media imponeras över det svenska lagets superskräll medan man i Portugal deppar över ännu en tung landslagsförlust.

I portugisiska tidningen A Bola beklagar sig spelaren João Mário över det faktum att laget inte lyckades ta hem guldet trots att man gick obesegrade under ordinarie tid genom hela turneringen.

”Vi gjorde en bra turnering och hade otur på straffarna. Straffläggningen var den enda förlusten vi åkte på. Vi är det bästa laget men man kan också hävda att vinnaren är bäst. Grattis till Sverige, men vi bör vara stolta över vad Portugal gjorde” säger mittfältaren.

Brittiska The Guardian lyfter fram vändningen i öppningsmatchen mot Italien som en av nycklarna till den svenska succén i Tjeckien.

”På något sätt lyckades skandinaverna kämpa sig igenom det underläget och överlevde för att sedan växa, förbrylla tekniskt överlägsna lag med sin blandning av envishet och taktisk disciplin” skriver John Ashdown i sitt referat från finalen.

Även The Telegraphs krönikör hyllar det svenska laget:

”Grattis Sverige till segern i U21-EM. Laget var stjärnan. Stor arbetsmoral, tro, organisation, kamratskap och, som vanligt, fantastiska fans” skriver han på Twitter.

Norska TV2 beskriver Sveriges insats som heroisk och imponeras av de svenska spelarnas kyla under straffläggningen.

”Bortsett från Abdul Khalilis svaga straff var de svenska spelarna säkerheten själva. Därmed kunde John Guidetti och resten av laget jubla över uppseendeväckande seger”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista