Klart: Lugano lämnar Häcken

Diego Lugano lämnar Häcken. Stjärnbacken skriver på klubbens hemsida att han ser över erbjudanden från andra klubbar.

Efter en rad turer står det nu klart att Diego Lugano lämnar allsvenskan och Häcken.

”Jag utvärderar för närvarande erbjudanden från andra klubbar. Så jag har valt att kommunicera till klubben att de från och med nu kan känna sig fria att söka en ersättare till mig”, skriver försvararen på Häckens hemsida.

Den 34-årige uruguayanen kom till Häcken inför säsongen för att stärka sina chanser att delta i Copa America som han vann som lagkapten 2011. Men en skada han ådrog sig i VM och som höll honom borta länge från fotbollen var till stor nackdel, och mittbacken togs inte ut i Uruguays Copa America-trupp.

I slutet av juni sa Luganos svenske agent Jonne Lindblom att ett nytt avtal skulle undertecknas där Lugano skulle stanna i Häcken säsongen ut, men att han hade möjlighet att utnyttja en klausul som gjorde det möjligt att lämna tills inledningen av augusti.

– Vi är både stolta och glada över att vi fick ha Diego här, han har lärt oss massor och varit en ledare, en kapten, för oss under våren. Det är en gentleman som pratat med alla och visat högsta kvalitet i allt, både på och utanför planen, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson på klubbens hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista