Boxningsexperten: ”Odiskutabel mästare i varje viktklass nära”

4:01 min

Snart kan boxningsvärlden få en världsmästare i varje viktklass. Tre av de fyra stora organisationerna har träffats för att försöka komma fram till en gemensam lösning.

Förvirringen bland alla bälten och diskussionerna om vilka som är de riktiga världsmästarna inom proffsboxningen kan vara ett minne blott. Det menar den svenska boxningsexperten Olof Johansson.

– Det finns i alla fall en tendens nu att gå åt rätt håll och försöka ta tag i problemet och det är första gången på 30 år som man har försökt att åtminstone gå åt rätt håll, säger han till Radiosporten.

Det är de tre största organisationerna, WBC, WBA och IBF som har pratat om att försöka få fram en odiskutabel världsmästare i varje viktklass.

– Nu delar de fyra stora förbunden upp varje viktklass på fyra olika världsmästare och det blir ju totalt oredligt alltihop till slut, säger Olof Johansson.

Däremot vill inte det fjärde förbundet, WBO vara med i förhandlingarna, vilket Olof Johansson tycker är synd, men däremot tror han inte att WBO har så mycket att sätta emot de tre andra.

– Nej, men det hade varit bättre om alla fyra hade suttit där, säger han.

Lyssna på hela intervjun med boxningsexperten Olof Johansson i ljudklippet ovanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista