Malmö FF värvar serbisk yttermittfältare

Malmö FF har skrivit kontrakt med den serbiske yttermittfältaren Vladimir Rodic.

21-årige Vladimir Rodic kommer närmast från serbiska FK Rad. Rodic kan spela på både vänster- och högerkanten på mittfältet och gör sitt första träningspass med MFF den 13 juli. Han kommer bära nummer 20 på tröjan.

– Som fotbollsspelare är jag snabb och teknisk. Jag har spelat som högermittfältare i mer eller mindre hela mitt liv men kan även spela ute till vänster, säger Rodic på Malmö FF:s hemsida.

Rodic står nu under kontrakt med MFF till 2018 och sportchefen Daniel Andersson hoppas att serben ska ta ytterligare kliv i allsvenskan.

– Vladimir Rodic är en spännande yttermittfältare. Med sin snabbhet, styrka en mot en och vilja att arbeta hårt i båda riktningarna blir han ett värdefullt tillskott. I och med att han inte är mer än 21 år ser vi också potential för honom att utvecklas vidare i MFF, säger Daniel Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista