Supermöte i Wimbledonsemin

Regnavbrotten stoppade inte förhandsfavoriterna. Både Roger Federer och Andy Murray vann sina kvartsfinaler i Wimbledontennisen i tre raka set - och nu ställs giganterna mot varandra i semifinalen.

– Det kommer bli tufft, sade Federer. 

Den brittiska sommaren visade sig från sin allra sämsta sida under onsdagen.

Men inte ens två regnavbrott kunde stoppa stjärnorna Roger Federer och Andy Murray från att ta sig vidare till semifinal i Wimbledon.

Schweizaren Federer, som vunnit turneringen vid sju tillfällen, gjorde processen kort med fransmannen Gilles Simon. Federer vann i tre raka set, 6-3 7-5 6-2.

– Det var inte lätt med avbrotten, och så var det blåsigt på banan. Man vet aldrig hur pauserna kommer att påverka en, men jag tror faktiskt att de hjälpte mig i dag, sade Federer.

Det stora hemmahoppet Andy Murray påverkades inte heller nämnvärt av regnet.

Skotten vann tämligen enkelt i tre raka set, 6-4, 7-5, 6-4, mot kanadensaren Vasek Pospisil - och nu gör han upp med Roger Federer om en plats i söndagens final.

– Det kommer bli tufft, en svår match. Men jag ser fram emot den, sade Federer.

Semifinalen mellan Federer och Murray blir också ett svenskmöte. Roger Federer tränas nämligen av Stefan Edberg, och Andy Murray av Jonas Björkman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista