Kinsey inför Diamond League-debuten: ”Nervöst såklart”

2:17 min

I kväll tävlar världstrean i höjdhopp Erika Kinsey för första gången i Diamond League.

– Jag råkade se startlistan och blev väldigt nervös, säger hon till Radiosporten.

Höjdhopparen Erika Kinsey är i år världstrea med sitt hopp på 1.97.

Ett personligt rekord med fem centimeter som hon satte på lag-EM för några veckor sen och som gav henne en VM-biljett till Peking i augusti. Nu väntar hennes första Diamond League-gala.

– Det ska bli jättespännande och väldigt roligt. Nervöst såklart, men jag ska bara gå in och köra mitt race och så hoppas jag att det blir högt, säger Erika Kinsey till Radiosporten.

Med i startfältet i Diamond League-galan i Lausanne finns bland andra årets värdsetta Ruth Beitia från Spanien samt ryskorna Irina Gordejeva, Anna Tjitjerova och Svetlana Sjkolina som alla har hoppat över två meter under sina karriärer.

Men i torsdagens startfält är det bara Ruth Beitias tvåmetershopp som är högre än Erika Kinseys på 1.97 i år.

– Jag råkade se startlistan och blev väldigt nervös, jag brukar inte kolla på den. Det blir tufft motstånd men det ska bli kul och jag ska försöka att inte tänka så mycket på det. Jag kan inte påverka nån annan, jag kan bara göra mitt bästa.

Erika Kinsey bor till vardags i USA men basen inför friidrotts-VM i augusti kommer bli hemma i Nälden i Jämtland där hon är uppväxt.

Och det är ett hektiskt schema hon har framför sig inför mästerskapet där hon hoppas på fler Diamond League-galor efter torsdagens debut.

– Jag kommer att resa ganska mycket nu. Först blir det ett kort träningsläger i Spanien, förhoppningsvis en annan Diamond League-tävling. Sen åker jag vidare till Karlstad och sen SM, så det blir mycket tävlingar framöver.

Friidrotts-VM i Peking avgörs mellan 22-30 augusti, Radiosporten kommer självklart att sända från mästerskapet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista