Latifi: ”Sverige inte rätt land för MMA-fighters”

7:23 min

MMA-fightern Ilir Latifi aspirerar på positionen som Sverige-tvåa bakom storstjärnan Alexander "The Mauler" Gustafsson. 

Men det är två skilda världar rent ekonomiskt för de två lättungviktarna och träningskompisarna.

– Sverige är inte rätt land för MMA-fighters, det är först när du är topp-fem, topp-10 i världen som du kan försörja dig på det, säger Latifi till Radiosporten.

Ilir Latifi går lördagen den 18 juli sin femte match i UFC, världens största MMA-organisation, mot nederländaren Hans Stringer i den skotska staden Glasgow. De senaste åtta veckorna har inneburit tufft träningsläger för lättungviktaren från Rosengård i Malmö.

– Min matchplan är att gå in för avslut, och vinna, säger Ilir Latifi när Radiosporten träffar honom.

Senaste UFC-matchen för Latifi arrangerades i Stockholm i oktober. Det blev förlust mot polske Jan Blachowicz. Efter matchen släppte Ilir Latifi MMA-sporten helt, reste och köpte den amerikanska bulldogen Trim.

– Det har tagit ganska mycket tid, säger Latifi om hundägarlivet.

Latifi har fortfarande en lång väg kvar till de riktigt stora matcherna och en eventuell titelmatch. Han har hittills vunnit två matcher och förlorat två i UFC.

I samma viktklass finns träningspartnern Alexander Gustafsson. "The Mauler" rankas som tvåa i världen just nu och ska fajtas om världsmästartiteln senare i höst mot Daniel Cormier.

Lyssna mer i reportaget ovan när Radiosporten träffar Ilir Latifi på ett gym i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista