Kinsey på pallen i debuten

3:34 min

Första tävlingen i friidrottens finrum slutade med podiumplats direkt. Erika Kinsey kom på tredje plats i höjd i Diamond League-galan i Lausanne med ett hopp på 1,94.

Ryskan Anna Tjitjerova vann överlägset med världsårsbästa 2,03.

När Erika Kinsey satte personrekord med 1,92 i våras efter många års jakt på de riktigt stora höjderna lossnade det rejält. Med 1,97 i lag-EM säkrade hon VM-biljetten. Och inträdet på den stora scenen slutade på 1,94.

– Egentligen borde jag vara nöjd. Det här var andra gången jag var över 1,94, säger Kinsey till Radiosporten.

I de lite blåsiga förhållandena gled Kinsey över 1,94 i tredje försöket med darr på ribban. Tvåan Ruth Beitia, Spanien, och fyran Svetlana Sjkolina stannade också på 1,94.

Anna Tjitjerova gjorde sin första rivning på 1,94, men tog i andra och fortsatte sedan med att klara både 1,97 och 2,00 direkt. 2,03 klarade hon i sista försöket.

– Jag var nervös och det var lite svårt i motvinden att få in rytmen, sade den 27-åriga jämtländskan, som gick in på 1,85 och gjorde sin första rivning på 1,91.

–Men jag är ändå rätt nöjd.

– Hon visade att hon har högre höjder i kroppen, säger Radiosportens expert Miro Zalar.

Kinsey ska vara med i Diamond League-tävlingarna i Monaco nästa vecka och i Stockholm den 30 juli. I Stockholm har damhöjd lagts till i programmet.

Kinsey ska även tävla i Karlstad och i SM i Söderhamn i början av augusti. VM i Peking avgörs den 22-30 augusti.

– Ja, nu rullar det på med tävlingar, sade Kinsey, svensk friidrotts senaste stjärnskott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista