Stenson tvåa efter tungt vattenbesök

Henrik Stenson var på väg mot säsongens första seger. Då slog svensken i vattnet på 16:e hålet och i stället vann Rickie Fowler Fedex Cup-tävlingen utanför Boston.

Henrik Stenson gick ut på den sista rundan i ett slags ledning före Rickie Fowler. Ganska snart visade det sig att ingen annan skulle utmana - och segerstriden blev en rafflande duell mellan de två spelarna i ledarbollen.

När Stenson sänkte en birdieputt på cirka tolv meter på tolfte hålet var svensken i två slags ledning.

På fjortonde hålet kontrade Fowler med att skicka en ännu längre putt i hål och krympte ledningen till ett slag.

Sedan kom hål 16, ett korthål. Stenson tvekade länge inför utslaget. Till slut slog han, men några meter för kort - och bollen studsade tillbaka ned i vattenhindret framför green.

– Jag valde fel klubba (järn 7), bollen gick för högt och vinden tog den, sade Stenson om misstaget.

– Det blev det avgörande slaget den här veckan.

Stenson, som tidigare under dagen hade haft ledningen med som mest tre slag, lämnade hålet med en dubbelbogey och eftersom Fowler samtidigt gjorde par var amerikanen i ledningen för första gången.

Den släppte han aldrig.

Efter att ha avslutat med två raka par vann Fowler på 15 under par och kunde kvittera ut en segercheck på drygt 13 miljoner kronor. Henrik Stenson slutade ett slag efter Fowler med rundorna 67-68-65-70.

Stenson har inlett PGA-tourens Fedex Cup-slutspel med två raka andraplatser. Men någon seger i USA har det inte blivit sedan han vann Fedex Cup-avslutningen och därmed hela slutspelet 2013.

– Jag är lite besviken, men det har trots allt varit en bra vecka. Jag har spelat bra. Jag kan verkligen spela bättre, men spelet är tillräckligt bra för att tampas om segern två veckor i följd, säger Stenson, som är kvar på fjärde plats i slutspelet.

– Målet är att vara topp 5 när vi kommer till East Lake (finaltävlingen).

Nästa torsdag fortsätter Fedex Cup-slutspelet med den tredje och näst sista tävlingen, dit 70 spelare är kvalificerade. Henrik Stenson ligger fyra totalt och får svenskt sällskap av David Lingmerth. Carl Pettersson, som nu blev 44:a efter en avslutningsrunda två slag över par, gick däremot inte vidare.