Experten: ”Måste till en enorm uppryckning”

2:16 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson var mycket bekymrad över landslagets fortsatta EM-kvalande efter 1-4-förlusten mot Österrike.

– Det här svenska laget som det har sett ut när de har mött bra motstånd – inget extra utan bra motstånd – tillintetgjorda i den första halvleken mot Ryssland, försökte komma tillbaka men lyckades inte med det. Och så den här matchen, ja som sagt den svenska första halvtimmen den är bra men Sverige förlorar med 1-4 på hemmaplan, Andreas Isaksson räddar det svenska laget från att det ska bli förnedrande siffror i den andra halvleken, säger Richard Henriksson.

I och med segern mot Sverige är Österrike klara för EM. Sverige däremot har en snårig väg framför sig där landslaget troligen får rikta in sig på playoff spel.

– Det är klart att man känner en oro om det då blir playoff spel, det finns mycket att jobba på här, säger Richard Henriksson.

Radiosportens expert säger också att han inte håller med Erik Hamréns svar i Radiosportens intervju om att landslaget hade många målchanser, men att de inte gick in.

– Det finns ingen som kan titta på den här matchen och komma fram till något annat än att det är rättvist att Österrike vinner. Snarare så tycker jag att det är Österrike som skapar fler klara målchanser även i den andra halvleken när Sverige satsar allt på att skapa målchanser, säger Richard Henriksson.