SAGT OM FIASKOT: ”Ont ända in i själen”

2:00 min

Svenska röster efter förnedrande 1-4 mot Österrike i EM-kvalet.

Förbundskapten Erik Hamrén: 

– Jag har inte träffat spelarna ännu. Det gör ont ända in i själen att få stryk på det här sättet. Det har gått 37 minuter och vi har uppträtt bra. Men efter två inkast och 2-0 tappar vi huvudet. Vi springer med huvudet under armen. Andreas Isaksson räddar oss kvar i första halvleken. Vi sätter inte våra chanser i matcherna mot Ryssland och Österrike. På den här nivån, när man gör misstag, då blir man straffad.

Andreas Isaksson:

– Jag är otroligt besviken. Vi blev straffade på två inkast. Det är för slarvigt helt enkelt. Som helhet kan man aldrig vara nöjd när man släpper in fyra mål, även om man gjorde några bra räddningar. Vi hade inte riktigt bra koncentration, och var inte riktigt med.

Andreas Granqvist:

– Det är klart, resultatet är en katastrof. Vi började bra med en otrolig attityd, sen har vi snackat innan matchen att de är farliga på inkast och så låter vi dem göra två mål på inkastvarianter och det är inte tillräckligt bra, efter 2-0 så tappar vi hela organisationen. 

Kim Källström: 

– Jag är på och skaver på honom (Zlatko Junuzovic vid straffsituationen fram till 1-0). Jag rör honom inte jättemycket, men det är klart, så fort han känner det så lägger han sig. Det är klart att det är en samling som vi hoppades skulle sluta annorlunda. Vi kommer att kämpa hela vägen in för att åka till Frankrike.

Martin Olsson:

– Vi gick ner oss efter baklängesmålet. Det är inte likt Sverige. Det kändes bra de första 20-30 minuterna sedan tappade vi det. Det är min andra match på tre månader. Förhoppningsvis är jag ännu mer tränad till nästa samling. Det är inte alls över. Vi har två matcher kvar och vad som helst kan hända i fotboll.