Världsettorna till semifinal i US Open

Världsettorna är klara för semifinal i US Open. Serena Williams besegrade sin äldre syster Venus och på herrsidan betvingade Novak Djokovic spanjoren Feliciano Lopez i en hård fyrasetare.

Novak Djokovic fick slita för sin seger i en match som inte var klar förrän klockan ett på natten, lokal tid i New York.

Segersiffrorna mot den 18-seedade spanjoren skrevs till 6-1, 3-6, 6-3, 7-6.

Djokovic möter den regerande mästaren Marin Cilic på fredag. Cilic slog fransmannen Jo-Wilfried Tsonga med 6-4, 6-4, 3-6, 6-7, 6-4.

Serena Williams väg till en Grand Slam ligger fortfarande öppen. Hon vann matchen över Venus Willians med 6-2, 1-6, 6-3.
– Det här är ett stort ögonblick för både Venus och mig. Vi ville båda ge den andra en hård match, säger Serena Williams.

Matchen spelades inför läktare packade med supportrar och celebriteter, bland andra tv-kändisen Oprah Winfrey och miljardären Donald Trump, som aspirerar på att bli president.

I torsdagens semifinal möter Serena Williams italienskan Roberta Vinci, som i sin kvartsfinal slog ut fransyskan Kristina Mladenovic (6-3, 5-7, 6-4). De avslutande två seten tog båda över en timme.