Niklas Persson: ”Jag kan räta ut det frågetecknet direkt”

17 min

LHC:s hemvändande center Niklas ”Pajen” Persson hyllar Skellefteå AIK och försvarar sin egen tränare Dan Tangnes när Radiosporten snackar upp SHL inför säsongen 2015/2016.

Efter sex säsonger utomlands, i ryska KHL och i den schweiziska ligan, är 36-årige världsmästaren (från 2013) Niklas ”Pajen” Persson tillbaka i svensk ishockey och i klubben han lämnade för utlandsäventyret, Linköpings HC.

36-årige Persson medverkar i Radiosportens Sportsnack inför SHL-premiären 16 september tillsammans med Radiosportens Magnus Wahlman och L-G Jansson. Referent och reporter Magnus Wahlman sätter inför säsongen frågetecken kring 5-6 utav de 14 tränarna i SHL. Bland andra LHC:s Dan Tangnes, som har tagit klivet upp som huvudansvarig efter Roger Melin som har lämnat för AIK i hockeyallsvenskan.

– Jag tror att det kommer hända mycket kring tränarfrågan i SHL. Det kan blåsa rejält kring 5-6 tränare. Dan Tangnes är en av dessa. Jag har även satt upp erfarne Roger Rönnberg, med all respekt för honom. Jag är lite tveksam till att Rönnberg är en tränare som man orkar ha ett helt år. Fagervall i Luleå, är han rätt kille att bära Luleå till ett guld? Jag är tveksam, säger Wahlman.

LHC-kaptenen Niklas Persson var inte sen att försvara sin tränare Dan Tangnes:

– Jag rätar ut det frågetecknet direkt faktiskt. Dan (Tangnes) är tillsammans med övriga i ledarstaben - Tomas Montén, Klas Östman och Mikael Vernblom – otroligt noggranna och väldigt hockeykunniga. De är tydliga med sitt tänk kring hockeyn och har presenterat det till oss i spelargruppen på ett lysande sätt, säger Niklas Persson och fortsätter:

– Jag tycker också att de har vunnit respekten i gruppen så här pass tidigt på säsongen när det gäller det sättet de vill spela. Det är väldigt stor skillnad mot hur det har varit de senaste åren. Alla har köpt deras idéer till hundra procent.

När det gäller Niklas Perssons medverkan i LHC:s premiärmöte med Djurgården 16 september så är det dock väldigt tveksamt om han kommer till spel.

– Nej, det är väl mycket tveksamt om jag får vara med. Det känns väldigt surt just nu. Jag har lite problem med axeln, men allt går åt rätt håll och det ser inte ut att vara alltför långt borta. Jag är relativt positiv.

I ljudklippet ovan kan du bland annat höra Niklas Persson hylla Skellefteå AIK och ge sin syn på SHL:s upptaktsträff. L-G Jansson ser mest fram emot att få se Djurgårdens hemvändande stjärnspelare Patrick Thoresen och Magnus Wahlman lyfter fram förra säsongens stora överraskning Örebro som sägs ha en bredare offensiv denna säsong.

Fråga