Nu börjar jakten på femte raka VM-guldet

3:39 min

Innebandy-VM är mindre än tre månader bort – och förbundskapten Andreas Lundmark vill se en ny anda i det svenska landslaget.

Damlandslaget i innebandy startar jakten på sitt femte raka VM-guld med matcher mot Finland i helgen och förbundskapten Andreas Lundmark vill ha ett rejält avstamp eller en smäll på fingrarna.

Nu vill Lundmark jobba med detaljerna.

– Vi har haft 20 månader av förberedelser så de sista fyra månaderna är det detaljer i spelet som vi vill träna på. Vi har jobbat mycket med individerna och gruppen och sådana större bitar så nu ska vi förbättra det vi behöver för att känna oss lugna inför VM, säger Andreas Lundmark.

Sedan den senaste VM-segern har Finland fått en bra spets med bland andra syskonen Kauppi som bara är 18 år men ändå är otroligt duktiga och det finns flera enligt den svenske förbundskaptenen.

– Vera Kauppi och My Kippilä - en back och en forward som är otroligt spännande spelare och det ska bli spännande att se Kippilä i den svenska ligan där hon ska spela i Rönnby.

Vad får då inte hända under matcherna mot Finland?

– Jag vill inte ha en jämn match där vi lyckas gå segrande i striden då tar jag nästa hellre en förlust. Det låter hemskt att säga så men vi behöver få en smäll i så fall. Visar vi däremot rätt attityd och sätter ner foten rejält från start på matcherna så kan vi få se något riktigt bra också, säger Andreas Lundmark.