Allsvensk guide: Lördag

Radiosporten ger er förutsättningarna inför lördagens allsvenska matcher.

Falkenberg (13) - AIK (3)

Inbördes möten: Falkenberg tar emot AIK i en allsvensk hemmamatch för andra gången. Det första mötet på Falkenbergs IP förra året slutade med en 4-1-seger för hemmalaget. När lagen möttes på Friends arena i somras vann AIK med 4-3.

Läget i lagen: Tobias Carlsson är fortfarande på skadelistan för Falkenberg. Enligt fotbollskanalen.se har AIK:s Stefan Ishizaki problem med baksida lår och kommer att missa dagens match.

Heta fakta: AIK har vunnit sex raka matcher och kan tangera klubbrekordet om det blir seger i lördagens match.

Malmö (5) - Elfsborg (4)

Inbördes möten: Malmö har ett historiskt övertag med 65 segrar mot Elfsborgs 34 och när lagen möttes i våras blev det oavgjort, 2-2. Inför lördagens match jagar Malmö Elfsborg i den allsvenska tabellen, skåningarna ligger fyra poäng efter Borås-laget.

Läget i lagen: Mittbacken Rasmus Bengtsson väntas vara tillbaka i Malmös trupp efter skadan som han ådrog sig i Champions League-matchen mot Celtic. Anton Tinnerholm är avstängd. Från Elfsborgs-lägret har det inte rapporterats några skador. 

Heta fakta: MFF:s Jo Inge Berget har visat upp en bra målform på sistone, i Norges kvalmatch mot Kroatien nyligen nätade han två gånger och på de senaste fyra matcherna med Malmö har det blivit tre mål på fyra matcher.

Radiosporten sänder matcherna i Sportextra, avspark 16.00.