Experterna: Örebro kommer sakna Ryan och LHC är svårbedömt

5:30 min

Radiosportens hockeyexperter Jörgen Jönsson och L-G Jansson delar ut utropstecken och frågetecken till de 14 SHL-lagen. Vi går från norr till söder. Idag: Örebro och Linköping.

Lars-Gunnar Jansson om vad som talar för att Örebro kommer göra en bra SHL-säsong:

– Dels kom man ju underfund med vad som krävs för att spela på högsta nivå förra säsongen. Även i år får Kenta Johansson, Johan Thornberg och Lars Ivarsson bygga det hela kring sina elva utländska spelare. De är bra, men vi får väl se. Jag har gjort lite noteringar här, hur pass bra är Libor Hudacek?

– De här utländska lirarna, bland andra Marko Anttila, måste spela bra.

Jörgen Jönsson om frågetecknen som finns kring Örebro:

– Det finns ganska stora frågetecken. Tappet av (Derek) Ryan kan inte nämnas för mycket. Han var enormt viktig kugge i Örebros offensiv. 

– Den största frågan är om de kan hitta en ny ledande kedja. Ryan tillsammans med Martin Johansson och Daniel Viksten låg ju bakom enormt mycket ifjol. De får svårt att hitta en liknande formation och därför tror jag att Örebro får en betydligt tuffare säsong nu.

Jörgen Jönsson tippar Örebro elva i SHL-tabellen:

– Ja, jag har tippat de på elfte plats faktiskt. Jag tror att Örebro får kämpa hårt den här säsongen.

L-G Jansson tippar Örebro åtta i SHL-tabellen:

– På åttonde plats, jag har ju så mycket vänner i Örebro så jag ska inte sätta de längre ner. Jag tror ändå att de har möjlighet att rida på förra säsongens framgångsvåg.


Jörgen Jönsson om vad som talar för att Linköping kommer göra en bra SHL-säsong:

– Niklas Persson är en kille som har varit där förut, han vet vad det handlar om och är en ledartyp som har levererat bra i alla klubbar som han spelat i.

– Det som också talar för LHC är backsidan, där man egentligen har behållit hela stommen. Tillsammans med målvakterna så är försvarsspelet ganska så intakt.

L-G Jansson om frågetecken som finns runt Linköping:

– "Pajen" (Niklas Persson) kan däkert driva på laget, men han är inte yngre. Backsidan är busbra, det måste jag säga.

– Men på något sätt går man och väntar på att LHC ska slå till. Jag är lite osäker på LHC:s nivå. Ska de bli ett vinnande lag?

Jörgen Jönsson tippar Linköping sexa i SHL-tabellen:

– Jag är lite osäker på LHC. Det är nog ett av de lagen som jag har svårast att känna av, men jag har tippat dem på sjätte plats.

L-G Jansson tippar Linköping femma i SHL-tabellen:

– Nä Jörgen har ju jättefel, de kommer femma...

I morgon, söndag, ger vi dig Janssons och Jönssons tankar kring HV71 och Frölunda. SHL:s premiäromgång spelas 16 och 17 september.