Hemvändaren Kim tror på SM-guld

5:53 min

En av svensk handbolls största kommer hem. Kim Andersson ärtillbaka i Ystad IF efter ett tiotal år utomlands och han ser fram mot det enklare livet i elitserien. Efter alla knepiga skador ser formen mycketgod ut inför premiären.

– Det har varit mycket och bra träning och försäsongsmatcherna har gått bra, säger Kim Andersson som aldrig har spelat med Ystad IF i elitserien, när han lämnade för 14 år sedan spelade laget i allsvenskan.

Nu ser han fram mot att inta en "papparoll" i ett Ystadfullt med unga talanger.

– Jag ska guida dom unga och hjälpa till med min erfarenhet, Ystad påminner lite om det Sävehof jag spelade i som vann SM guld, en riktigt bra blandning av ungt och äldre säger Andersson till Radiosporten.

Han vill dock inte jämföra Ystad IF med de storklubbar, Kiel och Köpenhamn, som hanvarit i utomlands.

– I Ystad finns det fortfarande folk som går till ett vanligt jobb om dagarna och så var det ju inte i Tyskland och Danmark menar Kim Andersson som samtidigt gillar det läget och menar att det påminner om hans egen ungdomstid i Kävlinge då han stod och tränade skott på gården.

Ystad IF kan gå hela vägen och vinna SM guld tror Kim Andersson, med honom och förra årets stora genombrottsman, högernian Lukas Nilsson blir Ystad IF ett riktigt vasst offensivt lag som dessutom får en helt ny arena efter årsskiftet.

– Visst är det lite tråkigt att lämna klassiska Österportshallen men samtidigt blir det ett lyft för hela Ystad med en nya arena, säger Kim Andersson till Radiosporten.

I slutet av maj avgörs SM-finalen i Malmö, då tror Kim Andersson att Ystads IF är ett av lagen och att Kristianstad besegras i finalen.