Stjärnorna har lämnat Sävehof: ”Svårt att säga var vi hamnar”

6:39 min

I fjol var Sävehof dominant i damernas handbollselitserie. Obesegrade där och efter visst besvär i slutspelet ett SM-guld till slut igen. Men i år tippar laget få det betydligt tuffare.

– Vi har tappat åtta landslagsspelare på två år. Även andra yngre duktiga som lämnat. Jag hade gärna sagt att vi skulle ta SM-guld igen, men nu är det svårt att säga var vi kommer hamna, säger vänstersexan Louise Sand till Radiosporten.

Observera att ljudklippet ovan gjorde för sex dagar sedan i samband med upptaktsträffen

Sand är en av få som är kvar i laget. Bland dem som lämnat för andra klubbar finns Filippa Idéhn, Johanna Forsberg, Edijana Dafe, Jenny Alm och Sofia Tegstedt. Dessutom har Ida Odén och Jenny Wikensten slutat.

Sävehof är trots det favorit till SM-guldet om man får tro tränarna vid upptaktsträffen. Men Sävehofs tränare Henrik Signell tippar laget som ödmjuk trea.

I ljudklippet ovan hör ni Louise Sand berätta om varför laget åkte till ett shopping-center efter första förlusten förra säsongen, om hon ser sig som stora stjärnan i laget och om varför hon tycker de andra tränarna i elitserien uttrycker dubbelmoral.