Lindstedt föll i dubbelsemin i US Open

Det blev ingen femte Grand Slam-final för tennisspelaren Robert Lindstedt. Han förlorade semifinalen i US Opens dubbelturnering tillsammans med engelsmannen Dominic Inglot. Fransmännen Pierre-Hugues Herbert och Nicolas Mahut vann i två raka set, 7-5, 6-2.

Lindstedt och hans dubbelpartner fick en bra start på matchen i New York där de tidigt bröt motståndarnas serve. Men fransmännen bröt tillbaka och tog till slut hem första set med 7-5. I det andra setet så hade Lindstedt och Inglot större problem och föll med 2-6.

Därmed blir det ingen femte Grand Slam-final för Lindstedt, och den första i US Open. Han har tidigare tagit sig till tre Wimbledon-finaler och förlorat samtliga. Men höjdpunkten i karriären kom 2014 då han vann Grand Slam-titeln i Australian Open tillsammans med Lukasz Kobot.

Samarbetet med Inglot är nytt. Duon vann veckan före US Open en ATP-turnering i Winston-Salems. Den segern och insatsen i US Open lär lyfta 38-årige Lindstedt rejält på världsrankingen. Han var rankade som trea i världen för två år sedan, men har sedan dess rasat till 35:e plats. Frågan är om han får en ny chans att spela en Grand Slam-final.

Efter Lindstedts match började det regna i New York och semifinalerna i damsingeln - Serena Williams-Roberta Vinci och Simona Halep-Flavia Pennetta - fick skjutas upp till fredagen.