Allsvensk guide: Göteborg kan återta serieledningen

Radiosporten ger er förutsättningarna inför söndagens matcher i allsvenskan.

Hammarby (11) - Örebro (14)

Inbördes möten: Historiskt sett är det helt jämnt lagen emellan, med 23 vinster var. När Örebro tog emot Hammarby i våras blev det 2-2 efter mål av Patrik Haginge och Ahmed Yasin för hemmalaget och Mats Solheim och Birkir Sävarson för gästerna.

Läget i lagen: Hammarby har inga skador att rapportera om inför mötet med Örebro. I ÖSK är Astrit Ajdarevic och Eidur Sigurbjörnsson tillbaka efter avstängning.

Heta fakta: Hammarbys Kennedy Bakircioglü har inte gjort mål på de senaste 14 matcherna, den längsta mållösa sviten i hans karriär. Örebros Nordin Gerzic kan jubilera med sin 200:e match i allsvenskan.

Helsingborg (7) - Göteborg (3)

Inbördes möten: Precis som mellan Hammarby och Örebro så är det också helt jämnt historiskt sett mellan Helsingborg och IFK Göteborg. Lagen har 47 vinster var inför söndagens möte på Olympia. I våras blev det 3-1 till IFK när lagen möttes på Gamla Ullevi.

Läget i lagen: Rade Prica är avstängd för Helsingborg och Tom Pettersson är avstängd för IFK Göteborg. i IFK saknas också Tomas Rogne som är skadad och blir borta resten av säsongen samt Mattias Bjärsmyr saknas också.

Heta fakta: IFK Göteborg ligger en poäng efter serieledande AIK inför dagens match. Henrik Larsson har ännu inte vunnit någon allsvensk match mot Göteborg som tränare för HIF. På tre försök har det blivit lika många förluster.

Källa: Infostrada

Radiosporten sänder från matcherna i Sportextra i P4, webbradion och appen Sveriges Radio Play. Hammarby-Örebro avspark 15.00 och Helsingborg-Göteborg avspark 17.30.